JUWELENTORSO MET GLASMOZAÏEK BEKLEDEN


BENODIGDHEDEN
Isimo (styropor) torso : a) 25cm hoogte of b) 30cm hoogte of c) 50 cm hoogte
Glasmozaiëk : a) +/- 300 gr b)+/- 500 gr c) +/- 1200 gr
Voegsel : a) +/- 200 gr b) +/- 250 gr c) +/- 500 gr
Eventueel pigmentpoeder of acrylverf om wit voegsel te kleuren
Tegellijm (geschikt voor glasmozaiëk) niet op cementbasis aangezien dit de isimo aantast
Kralen
Handgeschept papier
Servettenlijm

WERKWIJZE :
Teken op de torso af tot waar u steentjes wilt plakken. Knip de glasmozaïek met een glastang in onregelmatige stukjes. Plak stukje per stukje met de tegellijm op de torso, zorg dat er geen lijm boven de stukjes uitkomt. Laat een kleine voeg tussen de stukjes. Plak hier en daar een kraal tussen indien u dat wenst. Als alles geplakt is minstens 24 uren laten drogen vóór gevoegd kan worden. Verwijder lijm die op de tegeltjes zit of die boven de tegeltjes uitkomt.

Maak het voegsel af volgens de instructies van de fabrikant. Om een gekleurde voeg te krijgen kunt u eventueel pigmentpoeder of acrylverf aan het voegsel toevoegen. Gebruik bij verf iets minder water om het voegsel af te maken, anders wordt het mengsel misschien te lopend. Hou er rekening mee dat het voegsel veel lichter van kleur is als het is opgedroogd.

Neem een deel voegsel en wrijf met uw vingers of met behulp van een voegrubber of sponsje goed tussen alle steentjes. Doe hiervoor beschermende (huishoud)handschoenen aan en hou er rekening mee dat om gesneden glas gaat, dus dat heel scherp kan zijn! Als in alle voegen voldoende voegsel zit een 20-tal minuten laten rusten en dan het overtollig voegsel met vochtig doekje/sponsje wegvegen. Dan terug laten rusten en als begint te drogen, de ontstane cementsluier met een droog doekje dat niet pluist wegvegen. Goed laten drogen. Indien er de volgende dag toch nog sporen van cementsluier op de mozaïek zitten kunt u dit verwijderen met een vochtig baby-of handenreinigingsdoekje.

Daarna kunt u de hals afwerken met handgeschept papier. Hiervoor scheurt u het papier in kleine stukjes en plakt deze met servettenlijm op de torso. Zorg dat de stukjes elkaar goed overlappen zodat alles bedekt is.

VEEL SUCCES ERMEE! Heb je nog vragen zet ze in een reactie hieronder.

Advertenties

Ik ben altijd blij met een reactie dus laat even weten wat je er van denkt! Vermeld je naam ajb want anonieme reacties plaats ik liever niet.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.